Виберіть місто

search
Місто з такою назвою не знайдено ...
Спробуйте ще раз!
06.04.2018

Поділитися:

103547

Чому діти не люблять соус чилі?

Якщо маму чи тата, які прийшли за своєю дитиною в дитячий садок, запросять приєднатися до вечірньої трапези дітей, то страви, швидше за все, не будуть здаватися дорослим хоч скільки-небудь смачними, у кращому випадку ввічливі батьки прокоментують: «Так, дієтичне харчування». Усе тому, що в дитячих установах меню складено відповідно до фізіологічних особливостей віку дітей. Мало хто зі школярів молодших класів оцінить збірну солянку з оливками, копченими продуктами і чорним перцем. Крім того, багато людей у зрілому віці починають їсти продукти, які в дитинстві викликали у них огиду. Навряд чи ви запропонуйте дитині пельмені з соусом з хрону чи гірчиці, цілком логічно буде запропонувати малюкові сметану.

Учені стверджують, що лише з 22 років смакові переваги людини змінюються в бік складних страв, таких як: сир із пліснявою, соус чилі, анчоуси. Любов до пармезану і гострого соусу карі прокидається в більш зрілому віці. Часник, устриці, козячий сир і корнішони теж потрапили в список «продуктів для дорослих». А все тому, що у дорослих і дітей різна кількість смакових рецепторів. У роті дитини їх приблизно 30 000, у той час як з роками у дорослої людини активно працювати залишається тільки третина їх, до того ж лише на язиці. Стає зрозуміло, чому дитина всі смаки сприймає гостріше і найчастіше відмовляється від багатьох страв, пропонованих батьками. Про таких дітей мами часто говорять: «Він у мене нічого не їсть!»

Учені вважають, що це пов'язано з недосконалістю травної системи у дітей. Адже не випадково організм немовляти здатний перетравити тільки молоко і бажано мамине. З 5 місяців додається тверда їжа. Таким чином, велика кількість смакових рецепторів у дитини – це свого роду захист, передбачений природою, щоб малюк їв тільки те, що здатна сприйняти його система травлення. У дітей маленького розміру підшлункова залоза, і виробляє вона обмежену кількість ферментів. Слизова шлунку є товстою, а бар'єрна активність шлункового соку - низькою. Таким чином, дитячий організм сам себе захищає. Кількість ферментів шлунку і підшлункової залози досягає норм дорослої людини приблизно з 15 років.

Тому турботливим батькам не варто пропонувати дитині смажену картоплю з кетчупом на сніданок. З огляду на особливості дитячого організму, треба грамотно складати меню: підійдуть каші, йогурти, пісні сорти м'яса, компоти з сухофруктів. Привчайте дитину більше їсти овочів та фруктів. З огляду на особливості дитячого нюху, соліть страви так, щоб вони здавалися вам недосоленими.

Хочете розвинути інтелектуальні здібності вашої дитини?

Заповніть форму, і ми підберемо безкоштовний урок.

Некоректні дані
Некоректні дані
Некоректні дані
Відправка...

Натискаючи на кнопку, ви погоджуєтесь на обробку персональних даних

Поділитися:

Запис на безкоштовний урок

Введіть телефон, і ми Вам передзвонимо для уточнення деталей

Некоректні дані
Некоректні дані
Некоректні дані
Онлайн навчання
Навчання у центрі
Некоректні дані
Некоректні дані
Некоректні дані
Відправка...

Натискаючи на кнопку, ви погоджуєтесь на обробку персональних даних

Написати директору

Некоректні дані
Некоректні дані
Некоректні дані
Відправка...

Натискаючи на кнопку, ви погоджуєтесь на обробку персональних даних